OSX: Bestanden kopiëren zonder foutmelding

Onlangs had ik nogal wat problemen met het kopiëren van een grote hoeveelheid bestanden. De oplossing bleek eenvoudig en vandaar dit artikel: Bestanden kopiëren zonder foutmelding.

Met de komst van mijn Promise SmartStor DS4600, moest ik de harde schijven wisselen en de bestanden kopiëren. Het kopiëren gaat meestal goed, maar af en toe komen er vreemde foutmeldingen. Op zichzelf zijn deze foutmeldingen geen probleem. En als een bestandje verloren gaat kom ik daar meestal wel overheen.

Waar ik wel moeite mee heb is het afbreken van het kopieerproces. Zo ging het vandaag ook: van de 630GB aan bestanden was inmiddels 150GB gekopiëerd. Helaas werd het proces afgebroken door een leesfout van een bestandje. Wat nu? En: hoeveel gaan er nog volgen?

Apple heeft OSX is voorzien van Terminal. Via Terminal kun je handige commando’s geven die net even iets beter werken. Dus aan de slag ermee!

Kopieren met Ditto via OSX terminal

Ditto geeft de mogelijkheid om mappen te kopiëren waarbij eventuele (lees)fouten in het terminalvenster worden weergegeven. Het kopieërproces gaat echter gewoon door.
Ik leg slechts uit hoe je een map kunt kopiëren. Wil je meer weten over Ditto, type dan man ditto in je terminalvenster en druk dan op enter.

Map kopiëren met Ditto

  1. Open het terminalvenster: Applications > Terminal.app

  2. Type: ditto
  3. Sleep de (bron)map met de bestanden die je wil kopiëren op het terminalvenster
  4. Sleep de (doel)map waar je naartoe wil kopiëren het terminalvenster
  5. Druk op enter om het kopiëren te starten

Foutmeldingen: worden in het terminalvenster weergegeven, maar verstoren het kopiëren niet

Voortgang: Ditto heeft geen indicator voor de voortgang, zodra het proces klaar is zal het terminalvenster weer in de beginstand staan


Wat denk jij ervan?

%d bloggers liken dit: