Browsing posts in: OSX

OSX: Standaardmap wijzigen voor screenshots

Apple-OSX-gebruikers kunnen eenvoudig screenshots maken, maar hoe krijg je die screenshots in een map in plaats van op het bureaublad?

De keuze van Apple om de screenshots die je maakt op het bureaublad te plaatsen is prima. Het bureaublad is makkelijk toegankelijk, dus je hoeft niet lang te zoeken. Maar er schuilt wel een gevaar: als je niet tijdig de boel opruimt staat je bureaublad binnen no-time vol met screenshots.

Het is tijd om de standaardmap te veranderen!
Continue Reading


OSX: Bestanden kopiëren zonder foutmelding

Onlangs had ik nogal wat problemen met het kopiëren van een grote hoeveelheid bestanden. De oplossing bleek eenvoudig en vandaar dit artikel: Bestanden kopiëren zonder foutmelding.

Met de komst van mijn Promise SmartStor DS4600, moest ik de harde schijven wisselen en de bestanden kopiëren. Het kopiëren gaat meestal goed, maar af en toe komen er vreemde foutmeldingen. Op zichzelf zijn deze foutmeldingen geen probleem. En als een bestandje verloren gaat kom ik daar meestal wel overheen.

Waar ik wel moeite mee heb is het afbreken van het kopieerproces. Zo ging het vandaag ook: van de 630GB aan bestanden was inmiddels 150GB gekopiëerd. Helaas werd het proces afgebroken door een leesfout van een bestandje. Wat nu? En: hoeveel gaan er nog volgen?

Continue Reading